Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

.eu definitief gestart

Op 7 december begon .eu officiëel, doch enkel voor bedrijven en publieke instellingen. Via de zogenaamde sunrise konden zij de naam claimen waar zij bepaalde rechten op hadden (trademark, bedrijfsnaam, …). Na 4 maand kunnen nu ook particulieren hun favoriete domeinnaam registreren.
De voorbije weken kon men bij PriorWeb, de webhosting-firma waar ik werkzaam ben en die een geaccrediteerde .eu-registrar is, .eu-domeinnamen preregistreren. Deze werden allemaal netjes gequeued en bijgehouden. Om 11 uur stipt kregen alle registrars (en dat zijn er zo’n 1500) toegang tot het registratiesysteem van EurID. Tijdens de piekmomenten duurde het gemiddeld 8 à 10 seconden om 1 domeinnaam te registreren met uitschieters tot een minuut of meer. Desondanks hebben we uitmuntende resultaten behaald voor onze klanten, de meeste van de preregistraties hebben we succesvol kunnen vastleggen.

Tijdens de sunrise waren er ongeveer 26.400 domeinnamen actief, na de landrush (op dit moment) zijn dat er 1.010.564, zomaar even de .be-zone geëvenaard op minder dan 9 uur, in het geval van de .be-zone waren meer dan de helft van de domeinnamen tussen november 2005 en februari 2006 (bijna) gratis.

Wil je er ook een? Klik hier 😉
No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply