Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Een gallerij galerij

Zonet even een gallerij galerij opgezet om wat fotootjes te showen. Momenteel enkel foto’s van een lentefeest van vorige week, maar er komt binnenkort meer. Sommige foto’s vallen een beetje tegen, wegens veel zon en vrij overbelicht. In volle zon is het display bijna onleesbaar, dus was het moeilijk om het resultaat te bekijken en daarop verder te gaan. Gelukkig is dit digitale fotografie en kun je veel goedmaken in de nabewerking. Mits wat gegimp kreeg ik al een aanvaardbaarder resultaat.
Vandaag ook een nieuw statief gekocht. De Vanguard MK-4. Zomaar eventjes 1,6m hoog, staat stabiel en voelt heel robuust aan.

Check ook de gallerij galerij van bloggende collega.

Update 08/06/2006: Met dank aan SiD3WiNDR om mij op mijn spellingsfout te wijzen 🙂
2 comments

2 Comments so far

  1. Jimmy Cappaert May 8th, 2006 14:07

    Als ik weinig kan zien op mijn display, omwille van bv. een felle zon, ga ik zo goed als altijd af op het histogram. Van de foto zelf is het bijna niet af te leiden hoe het zit met de belichting, dat geeft bijna altijd een vertekend beeld.

    Leve het histogram!

  2. cedric May 8th, 2006 15:01

    Idd, maar met momenten was die zelfs nogal lastig af te lezen (mits enig gekronkel of een schaduwplekje viel dat wel mee). Maar goed, met de meesten die online staan ben ik tevreden. Deze zomer iets meer gaan oefenen in de zon, dat komt wel goed 😉

Leave a reply