Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Bibble Pro

Zoals eerder vermeld hou ik me af en toe bezig met fotografie. Mijn Canon schrijft de foto’s weg in het Canon raw formaat (CR2). Nu is er ondersteuning onder linux via de open source pakketten ufraw en dcraw (met plugins voor gimp of digikam), maar die zijn niet echt denderend te noemen.

Een tijd geleden ontdekte ik Bibble van Bibble Labs, een applicatie om die raw images te bewerken. Het programma werkt onder linux, MacOS X en windows, er zijn zelfs debian-pakketten! Nadeel: het is betalend, maar het kost geen stukken van mensen. De lite-versie kost $69.95 en de pro kost $129.95. Er is ook een demo-versie beschikbaar op de site.
De laatste foto’s in mijn galerij zijn allemaal geconverteerd met Bibble.
3 comments

3 Comments so far

  1. blog.cappaert.eu » Een marteling October 22nd, 2006 15:54

    […] Een lichtpuntje is Bibble, collegavriend Cedric is daar blijkbaar zeer tevreden over. Ik heb het even getest onder Linux, maar met te weinig aandacht. Welja, ik denk dat ik het toch nog eens opnieuw moet bekijken, een Linux-versie van PS lijkt op dit moment zo goed als onbestaand. Het zou me in ieder geval een reboot naar Windows besparen, en elke reden om dat te vermijden is een goeie! […]

  2. Sander February 6th, 2007 15:10

    Je zou met kvm/qemu/xen/vmware/etc windows naast linux kunnen draaien.

  3. cedric February 6th, 2007 15:31

    Inderdaad, maar die dingen zijn nogal belastend en “duur” als je het legaal wil houden 🙂

Leave a reply