Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

House MD

Ondertussen al enkele weken op de buis, meerbepaald op VTM. House MD is een serie (die al een Emmy en een Golden Globe won) over een asociale en vicodineslikkende maar briljante dokter, Gregory House. Hij werkt in een kliniek als hoofd diagnostiek. In elke episode krijgt hij een patiënt binnen met vreemde verschijnselen die hij samen met zijn collega’s, de dokters Cameron, Chase, Wilson en Foreman, onderzoekt en probeert te genezen.

De serie is een beetje in de stijl van CSI (maar dan minder flashy en iets realistischer, tot nu toe), waar de dokters op zoek gaan via verschillende theoriën naar de oorzaak van de ziekte om dan uiteindelijk de correcte diagnose te stellen. Soms stuurt House enkele van zijn dokters op pad om de leefomstandigheden van de patiënt te gaan bekijken en te onderzoeken waarmee hij of zij in contact kwam voor de verschijnselen zich voordeden.

House wordt gespeeld door Hugh Laurie, ook wel bekend als George uit Blackadder of van “A bit of Fry and Laurie”. Het is dus een Brit, maar verbergt zijn accent uitstekend.
Zeker de moeite om te bekijken. Woensdagavond iets voor 23u op VTM.

Update: Realistischer voor de leek, maar niet voor een dokter.
No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply