Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Nieuw boekje

Ieper graag gezienIk heb een nieuw boekje gekocht bij De Klaproos. Eigenlijk waren het er twee, Ieper graag gezien en Ieper, de herrezen stad. Die laatste is echter niet geleverd, in plaats daarvan hadden ze Ieper voor, tijdens en na de Grote Oorlog nog eens opgestuurd. Die had ik al gekocht enkele maanden geleden, dus die heb ik maar teruggestuurd, de andere zou onderweg zijn.

In tegenstelling tot het andere boek, gaat dit boek niet alleen over Ieper zelf, maar ook over de deelgemeenten, namelijk Boezinge, Brielen, Vlamertinge, Hollebeke, Zillebeke, Sint-Jan, Voormezele, Zuidschote, Dikkebus en Elverdinge.

Het boek bevat een verzameling oude postkaarten van voor de eerste wereldoorlog. Bij de postkaarten staat wat uitleg over wat je ziet en kleine anekdotes. Voor elke gemeente staat ook een overzicht van verenigingen, bedrijven, winkels … van toen.
Er staan ook verschillende krantenartikels uit die tijd, gaande over diefstallen, berichten over belangrijke gebeurtenissen, trekkingen van loten, ongevallen …

Nu nog wachten op het volgende boek!
1 comment

1 Comment so far

  1. roland marico November 13th, 2006 09:55

    Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

    ——————————————————————————–

    Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: roland.marico@telenet.be.Als militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen.De beste groeten en tot binnen kort.

    Roland

Leave a reply