Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Een euro! Een nieuwe Turkse lira!

Neen, het is 200 FCFA (oftewel 0,3048 euro)!

Naar jaarlijkse gewoonte kwam de brandweer rond met kalenders en naar jaarlijkse gewoonte kocht mijn vader er ook eentje. Hij kwam nog een euro tekort, dus voelde ik even in mijn zakken. Toen ik het muntstuk eruithaalde vond ik dat er een nogal vreemde tekening opstond en aan de achterkant staat “200 FCFA”. Ik herinnerde me de waarschuwingen over de nieuwe Turkse lira, die ook dezelfde vorm en “kleuren” hadden, maar dit was geen Turks muntstuk, maar een Afrikaans.
Blijkbaar maken de Afrikaantjes nu ook al muntstukken die op onze euro’s lijken en die veel minder waard zijn, en wel 70% minder.

Dit zijn ze:

200 FCFA vooraanzicht200 FCFA achteraanzicht

Mijn Mars en Cola waren dus 70 cent duurder dan ik dacht.
1 comment

1 Comment so far

  1. Jimmy Cappaert November 27th, 2006 20:51

    Zwaar in ‘t zak gezet. In ‘t zak gezet, zeg ik u.

Leave a reply