Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Straatverlichting is gevaarlijk

Vorige nacht voor een paar werkzaamheden voor PriorWeb naar LCL in Diegem gemoeten. Na een paar uur werk zouden we om 4u terug vertrekken, maar er was een kleine vertraging.

Iets later was ik dus onderweg, zo’n 120 km voor de boeg richting Ieper. Tussen Brussel en Gent was er hier en daar wat mist te zien, maar het zicht werd, buiten een paar korte mistbanken, nooit echt beperkt. Tot ik in Gent de E17 opreed. Vanaf daar reed ik zo’n 70 km lang met zicht beperkt tot 20-30 meter en op sommige plaatsen zelfs minder.

‘s Nachts wordt bijna alle straatverlichting op de autosnelwegen uitgezet, behalve op de op- en afritten. Het probleem met die verlichting bij mist is dat je zowat op een oranje muur inrijdt. Maar goed dat het midden in de nacht is, er was weinig verkeer, dus vlotjes kunnen doorrijden en rond 5u30 thuis aangekomen.
1 comment

1 Comment so far

  1. Jimmy Cappaert April 8th, 2007 15:30

    Levensgevaarlijk, als je ‘t mij vraagt.

Leave a reply