Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Plesk sucks

Deze namiddag moesten 3 systemen voorzien worden van een Plesk-installatie. Plesk is een controlpanel voor webhosting, waarmee je DNS, mail, enz … kunt beheren. Leuk voor de gebruikers, minder leuk voor de admins van die systemen. Sinds een jaar of 2 ondersteunt Plesk Debian, wat al een vooruitgang is tov Fedora/RedHat, maar de installatie blijft een hel.

Nu blijkt er een of andere bug in het pakket te zitten, waardoor de installatie niet kan worden afgerond. Deze namiddag al een paar uur zitten prutsen om 1 server uiteindelijk af te krijgen, hoe ik het probleem opgelost heb weet ik niet. Nu ben ik al een tijdje met de 2e bezig, en die wil maar niet lukken. Alvast een supportticket geopend bij SWsoft. Nu wachten op een antwoord …
No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply