Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Eurovisie songshowfestival

Het is weer zover, het jaarlijkse Eurovisie Songfestival. En dit jaar opnieuw een finale zonder de Belgen, voor het derde jaar op rij.

Het songfestival is tegenwoordig een grote show. De muziek is nu minder belangrijk dan het showgehalte. Getuige is de inzending van Oekraïne met Verka Serduchka, een travestiet in spacekostuum. Of Engeland met hun steward(s|essen). Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, zoals onder andere Hongarije, Georgia of Ierland (stukje van gezien, maar schijnt nu vals gezongen te zijn), waar de show helemaal niet belangrijk was, of Bulgarije (waarbij ik een beetje aan Safri Duo moest denken) en Moldavië die netjes balanceerden tussen show en muziek.

Nu nog even wachten op de punten en het is gedaan voor alweer een jaar. Volgende keer is één terug aan de beurt om een kandidaat te (laten) kiezen.

Update: Verrassing! Een deftig nummer heeft gewonnen. De Servische Marija Serifovic met Molitva.
No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply