Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

“Internet-Bedrijvengids” eindelijk voor de rechter

Het voorbije paar jaar zijn er verschillende meldingen geweest over een firma die domeinnaamhouders aanschreef. In de brief werd de ontvanger een voorstel gedaan om zijn website in een online gids, “Internet-Bedrijvengids” of daarvoor “Belgisch Internet Register”, te vermelden. Zogezegd gratis, maar tussen de kleine letters stond echter dat er, bij intekening, automatisch een contract van 3 jaar afgesloten wordt en dat de kostprijs ongeveer 900 euro per jaar is.

Volgens ZDNet heeft Unizo een klacht ingediend tegen het bedrijf. Er loopt al een tijdje een onderzoek na de klacht van Unizo bij de Economische Inspectie en op 20 juni komt de zaak eindelijk voor bij de correctionele rechtbank.
2 comments

2 Comments so far

  1. Jimmy Cappaert May 12th, 2007 21:57

    Top. Het werd verdomme tijd.

  2. dimitri May 25th, 2007 23:05

    Inderdaad, ik heb zelf al paar keer klacht ingediend, al tijdje geleden (zie ook mijn blog).

Leave a reply