Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Pachelbel – Canon in D majeur “Rocks”

Rond 1680 schreef een zekere Johann Pachelbel een canon genaamd “Kanon und Gigue in D-Dur für drei Violinen und Basso Continuo”, maar beter bekend als “Canon in D majeur“. Ik ben geen fan van klassieke muziek, maar Canon heb ik leren kennen via YouTube.

Een zekere Jerry Chang (JerryC) in Taiwan heeft een moderner arrangement voor dit nummer gemaakt gebaseerd op de elektrische gitaar: Canon Rock. Een van de populairste video’s op YouTube is dat van FunTwo of Jeong-Hyun Lim, een 23-jarige gitarist uit Zuid-Korea. Bijna 21 miljoen keer is het filmpje waarin hij Canon Rock speelt bekeken.

Even zoeken op “canon” op YouTube zorgt voor een pak filmpjes waarin andere gitaristen zich wagen aan het stuk. Waaronder ook Andy Clayton. Clayton is eigenaar van een replica van de gitaar van Queen-gitarist Brian May, de “Red Special“, en kan er verdomd goed mee overweg. Deze versie vind ik persoonlijk beter dan die van FunTwo.

Lees verder voor de filmpjes.

Filmpje van FunTwo:

Filmpje van Andy Clayton:
1 comment

1 Comment so far

  1. frank June 28th, 2007 12:47

    Zowat elke zichzelf respecterende rockgroep of zelfs rapper heeft ooit wel iets gedaan met die canon 🙂

Leave a reply