Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

xhtml valid!

Een tijd geleden installeerde ik HTML Validator, een op HTML Tidy gebaseerde plugin voor firefox (en Mozilla) die de bezochte pagina’s on-the-fly valideert. Handige plugin, vooral omdat de validator van W3C de laatste tijd pokketraag werkt en zelfs af en toe gaat throttlen.

‘k Heb me net een beetje geamuseerd met het checken van verschillende sites en merkte dat mijn blog een paar fouten bevatte. De filmpjes van YouTube bleken voor problemen te zorgen, meerbepaald de embed-tag, die niet bestaat in xhtml 1.0.

Na een korte zoektocht kwam ik op deze pagina terecht. Daar worden de tags die nodig zijn voor het invoegen van een flashfilmpje stap voor stap aangepast om ze valid en werkende te krijgen. Na wat gerommel met de editor van WordPress, en daarna gewoon in de DB zelf te gaan aanpassen, is mijn blog nu terug volledig valid xhtml 1.0 transitional (op naar strict)!
2 comments

2 Comments so far

  1. Ingvald September 9th, 2007 03:16

    Onze wordpress blog (http://grapjes.be) is XHTML 1.0 Strict. Dus het is mogelijk. Wij plaatsen ook veel filmpjes, en maken hiervoor gebruik van Viper’s Video Quicktags (http://www.viper007bond.com/wordpress-plugins/vipers-video-quicktags/)

    Dus met een beetje inzet is het perfect the doen 😉

  2. Digita October 27th, 2007 21:03

    En dat is voor alles in het leven zo.

Leave a reply