Slider – Blog van Cedric Dubois

Cedric Dubois

Opera Mini 4

Een paar weken geleden heb ik een nieuwe GSM gekocht. Na 3,5 jaar mag de Nokia 6610 eindelijk op rust en heb ik een Nokia E65 gekocht. De E65 draait Symbian S60 en heeft WiFi aan boord. De standaard XHTML-browser van S60 geeft heel goede resultaten, de websites zien er quasi hetzelfde uit op de telefoon als in een webbrowser op de PC.

Vandaag heb ik Opera Mini 4 ge├»nstalleerd. Het grote voordeel van Opera Mini tegenover de standaardbrowser van Symbian is dat Opera Mini ook in landscape kan weergeven (switchen kan met “*#”, de standaardweergave kan aangepast worden in de instellingen). Voor de rest werkt de browser vlot en worden de webpagina’s correct weergegeven. Hier enkele screenshots:

Bij het openen van een website wordt een uitgezoomde webpagina getoond. De cursor focust onmiddellijk op het eerste tekstgedeelte. Door een druk op de OK-toets, wordt ingezoomd op het geselecteerde vak:

Openen van een webpagina met Opera Mini 4

Bij het scrollen door de pagina blijft Opera Mini automatisch focussen naar de tekstblokken die het dichtst bij de cursor liggen.

Opera focust automatisch

Dit krijg je te zien nadat je inzoomt:

Na het inzoomen

Ter vergelijking, dezelfde pagina in portrait mode:

Opera Mini in portrait mode

Screenshots zijn met dit programma gemaakt.
No comments

No comments yet. Be the first.

Leave a reply